Klauzula informacyjna

KLAUZULA INFORMACYJNA O PRZETWARZANIU DANYCH OSOBOWYCH

W związku z obowiązującym Rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (Ogólne rozporządzenie o ochronie danych – dalej „RODO”, opubl. w Dz. Urz. UE L 119/1 z 4 maja 2016 r.), informujemy, że:

  • Administratorem Pana(-i) danych osobowych jest Ekoenergetyka-Polska S.A. z siedzibą w Zielonej Górze (66-002) przy ulicy Nowy Kisielin – Rozwojowa 7A, z którym można kontaktować się mailowo za pośrednictwem adresu: contact@ekoenergetyka.com.pl .
  • Inspektorem Ochrony Danych jest Sławomir Kozieł, z którym można kontaktować się mailowo za pośrednictwem adresu: rodo@ekoenergetyka.com.pl we wszelkich sprawach z zakresu realizacji obowiązku ochrony danych osobowych.
  • Administrator przetwarza Pana(-i) dane osobowe na podstawie obowiązujących przepisów prawa, zawartych umów oraz na podstawie wyrażonej przez Pana/Panią zgody.
  • Pana(-i) dane osobowe przetwarzane będą w celu:
    • realizacji praw i obowiązków ustawowych Administratora,
    • realizacji umów,
    • niezbędnym do ochrony Pana(-i) żywotnych interesów lub innych interesów,
    • realizacją prawnie uzasadnionego interesu Administratora, w szczególności w zakresie:
      • Przygotowania ofert handlowych;
      • Prowadzenia działań marketingowych;
      • Prowadzenia badań satysfakcji klientów;
      • Monitorowania obszaru firmy.
    • w pozostałych przypadkach – wyłącznie na podstawie uprzednio udzielonej przez Pana/Panią pisemnej zgody w zakresie i celu, wskazanym w tej zgodzie, w szczególności:
  • Udzielania odpowiedzi na zapytania, w ramach prowadzonej korespondencji;
  • Prowadzenia rekrutacji;
  • Przekazywania informacji za pośrednictwem mediów społecznościowych:
  • W związku z realizacją praw i obowiązków Administratora, Pana(-i) dane osobowe mogą być udostępniane przez Administratora innym odbiorcom lub kategoriom odbiorców danych osobowych, którymi mogą być:
    • organy władzy publicznej praz podmioty wykonujące zadania publiczne lub działające na zlecenie tych organów na podstawie odpowiednich przepisów prawa,
    • inne podmioty, upoważnione do odbioru Pana(-i) danych osobowych na podstawie odpowiednich przepisów prawa,
    • podmioty, które przetwarzają Pana(-i) dane osobowe w imieniu Administratora na podstawie zawartej umowy powierzenia przetwarzania danych osobowych (tzw. podmioty przetwarzające),
    • spółki powiązane w zakresie celów działalności z Administratorem (spółki z grupy kapitałowej – Grupa Ekoenergetyka S.A.).
  • Dane osobowe będą przetwarzane przez okres niezbędny do realizacji w/w celów z uwzględnieniem okresów przechowywania wynikających z terminów przedawnienia roszczeń, a w celach rachunkowo- podatkowych nie dłużej niż przez okres 5 lat od końca roku kalendarzowego, w którym powstał obowiązek podatkowy.
  • W związku z przetwarzaniem Pana(-i) danych osobowych przysługują Panu(-i) następujące uprawnienia:
a) prawo dostępu do treści swoich danych osobowych,
b) prawo do żądania sprostowania swoich danych osobowych w przypadku, gdy dane są niekompletne lub niezgodne z rzeczywistością,
c) prawo do żądania usunięcia swoich danych osobowych (tzw. prawo do bycia zapomnianym) w przypadku, gdy:
– dane osobowe nie są już niezbędne do celów, w których zostały zebrane lub w inny sposób przetwarzane,
– osoba, której dane dotyczą, cofnęła zgodę i nie ma innej podstawy prawnej przetwarzania,
– osoba, której dane dotyczą, wnosi sprzeciw wobec przetwarzania i nie występują nadrzędne prawnie uzasadnione podstawy przetwarzania,
– dane osobowe były przetwarzane niezgodnie z prawem,
– dane osobowe muszą zostać usunięte w celu wywiązania się z obowiązku prawnego przewidzianego w prawie Unii lub prawie państwa członkowskiego, któremu podlega administrator,
– dane osobowe zostały zebrane w związku z oferowaniem usług społeczeństwa informacyjnego,
d) prawo do żądania ograniczenia przetwarzania swoich danych osobowych w przypadku, gdy:
–  osoba, której dane dotyczą, kwestionuje prawidłowość danych osobowych,
–  przetwarzanie jest niezgodne z prawem, a osoba, której dane dotyczą, sprzeciwia się usunięciu danych osobowych, żądając w zamian ograniczenia ich wykorzystywania,
–  administrator nie potrzebuje już danych osobowych do celów przetwarzania, ale są one potrzebne osobie, której dane dotyczą, do ustalenia, dochodzenia lub obrony roszczeń,
– osoba, której dane dotyczą, wniosła sprzeciw wobec przetwarzania,
– do czasu stwierdzenia, czy prawnie uzasadnione podstawy po stronie administratora są nadrzędne wobec podstaw sprzeciwu osoby, której dane dotyczą,
e) prawo do przenoszenia swoich danych osobowych, gdy łącznie spełnione są następujące przesłanki: – przetwarzanie odbywa się na podstawie zgody lub na podstawie umowy oraz – przetwarzanie odbywa się w sposób zautomatyzowany,
f) prawo wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania swoich danych osobowych,
g) prawo do cofnięcia zgody w dowolnym momencie bez wpływu na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano na podstawie zgody przed jej cofnięciem,
h) prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego, tj. Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych, na adres: Urząd Ochrony Danych Osobowych ul. Stawki 2 00-193 Warszawa
  • Podanie danych osobowych jest obligatoryjne w zakresie, ujętym przepisami prawa, do których podania jest Pan(-i) zobowiązany/zobowiązana, a w pozostałym zakresie jest dobrowolne, jednakże niepodanie danych będzie skutkowało odmową realizacji usług.
  • Pana(-i) dane nie będą poddawane profilowaniu.

Podstawa prawna:

– art. 13 Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE

Ekoenergetyka-Polska S.A. пропонує допомогу громадянам України! 💙💛

Ми із занепокоєнням спостерігаємо за військовими подіями, які відбуваються в Україні. Захоплюємось нашими сусідами, їхньою героїчною боротьбою та рішучістю з агресором, але також переповнені страхом за мирне населення – переважно жінок, дітей та людей похилого віку, які шукають притулку в Польщі від жорстокої війни. Хочемо запропонувати реальну допомогу.

▶ Хто ми є?

Компанія Ekoenergetyka-Polska S.A. є одним із найбільших роботодавців у місті Зелена Гора в Любуському воєводстві з місцезнаходженням у Новому Кісєлінє. Є виробником зарядних станцій для електромобілів - ми проектуємо та виробляємо нові рішення для електронної мобільності. Протягом 12 років наша компанія розвивається з точки зору інфраструктури, технологій та організації. Щодня ми запрошуємо до співпраці багато спеціалістів із різних галузей. У цей кризовий момент ми хочемо запропонувати комплексну підтримку щонайменше 10 родинам з України.

▶ Ми пропонуємо:

👉 стабільну роботу, на основі трудового договору, що забезпечить безпеку Вашої родини

👉 безкоштовне проживання щонайменше на 6 місяців, необхідну допомогу, пов’язану з проживанням

👉 безкоштовний транспорт для переїзду

👉 безкоштовний догляд за дітьми віком від 3 до 6 років у садочку Ekolucky - в безпосередній близькості від компанії. Це наш приватний дитячий садок із сучасною інфраструктурою, яким керує кваліфікований персонал. www.ekolucky.pl

Ми допоможемо дітям та підліткам знайти місце в державній школі нашого міста.

👉 безкоштовну медичну, юридичну та психологічну допомогу

👉 … а також необхідне кваліфікаційне навчання, яке оплачує роботодавець або вивчення польської мови.

Допомога буде довгостроковою, щоб сім’ї відчували себе в безпеці та стабільності. 💙💛

Наша компанія постійно розвиває свою команду і запрошує до співпраці в кожному організаційному підрозділі в області - виробництва (електромонтаж, електроніка), проектування (механіки, автоматики), IT (програмісти, IT-адміністратори), фінансів, бухгалтерії і маркетингу.

👉 Якщо у Вас виникли запитання чи сумніви, зв'яжіться з нами:

Наш координатор відповість на всі Ваші запитання:

Іренеуш Яворницький, тел. +48 506 906 479

pomoc.dla.Ukrainy@ekoenergetyka.com.pl

Війна – це завжди трагедія для простих громадян.

Ми всією душею з Україною та її Героями!

#ЕкоенергетикаЗУкраїною

Ekoenergetyka-Polska oferuje pomoc dla Obywateli Ukrainy! 💙💛

Z niepokojem obserwujemy wydarzenia militarne mające miejsce na #Ukrainie. Pełni podziwu i szacunku dla Naszych Sąsiadów za ich bohaterską walkę i determinację z agresorem, ale także pełni obaw o ludność cywilną - głównie kobiety, dzieci i osoby starsze, które szukają w Polsce azylu przed okrucieństwem wojny, chcemy zaoferować realną pomoc.

▶ Kim jesteśmy?

Ekoenergetyka-Polska S.A. jest jednym z największym pracodawców w Zielonej Górze w województwie #lubuskim z siedzibą w Nowym Kisielinie. Jesteśmy producentem stacji ładowania do pojazdów elektrycznych - projektujemy oraz produkujemy nowe rozwiązania w obszarze e-mobility. Od 12 lat rozwijamy się infrastrukturalnie, technologicznie i organizacyjnie. Na co dzień zapraszamy do współpracy wielu specjalistów z różnych dziedzin. W tym kryzysowym momencie chcemy zaoferować 👉kompleksowe wsparcie dla minimum 10 rodzin z Ukrainy.👈

▶ Oferujemy:

👉 stabilną pracę, na umowie o pracę, która zapewni bezpieczeństwo Twojej rodzinie

👉 darmowe lokum na minimum 6 miesięcy, niezbędną pomoc z związaną z zakwaterowaniem

👉 bezpłatny transport umożliwiający przeprowadzkę

👉 darmową opiekę nad dziećmi w wieku od 3 do 6 lat w nowoczesnym żłobku i przedszkolu Ekolucky – w bezpośrednim sąsiedztwie firmy. Jest to nasze prywatne przedszkole z nowoczesną infrastrukturą prowadzone przez wykwalifikowany personel. www.ekolucky.pl

Dla dzieci i młodzieży w wieku szkolnym pomożemy znaleźć miejsce w szkole państwowej w naszym mieście.

👉 nieodpłatną opiekę medyczną, prawną i psychologiczną 

👉 …a także niezbędne szkolenia kwalifikacyjne opłacane przez pracodawcę czy naukę języka polskiego.

Pomoc będzie długofalowa, tak by rodziny mogły poczuć się bezpiecznie i stabilnie. 💙💛

Nasza firma stale rozwija swoje zespoły i zaprasza do współpracy w każdym pionie organizacyjnym w obszarze - #produkcji (elektromontaż, elektronika), #projektowania (konstruktorzy mechanicy, automatycy), #IT (programiści, administratorzy IT), #finansów, #księgowości czy #marketingu.

👉 Jeżeli masz pytania, wątpliwości skontaktuj się z nami:

📲💻 Nasz koordynator odpowie na każde pytanie:

Ireneusz Jawornicki, tel. +48 506 906 479

pomoc.dla.Ukrainy@ekoenergetyka.com.pl

Wojna jest zawsze tragedią zwykłych obywateli.

Jesteśmy całym sercem z Ukrainą i jej Bohaterami!

#standWithUkraine

Ekoenergetyka offers help for Ukrainian citizens! 💙💛

We observe with great concern the horrific events in Ukraine. We're hoping that the war taking place there will be brought to a quick end. We are full of admiration and respect for the resolve of the citizens of Ukraine, but we are also full of fear for the unarmed civilians - mainly women, children and the elderly, who seek asylum in Poland from the cruelty of the war. We want to offer them real help.

▶ Who are we?

Ekoenergetyka-Polska S.A. is one of the largest employers in Zielona Góra in the lubuskie voivodship with headquarter in Nowy Kisielin. We are a manufacturer of charging stations for electric vehicles - we design and produce new e-mobility solutions. We have been developing in every possible way for 12 years. Every day we invite many specialists from various fields to cooperate with us.
At this crisis moment, we want to offer comprehensive support to at least 10 families from Ukraine.

▶ What we offer:

👉 stable work, based on a contract of employment that will ensure the safety of your family

👉 free accommodation for a minimum period of 6 months, necessary assistance related to accommodation

👉 free transport for moving

👉 free care for children in age from 3 to 6 years, in a modern Ekolucky nursery and kindergarten - near to the company. It is our private kindergarten with modern infrastructure, run by qualified personnel.

👉 We will help children and teenagers find a place in a state school in our city.

👉 free medical, legal and psychological care

👉 ...as well as the necessary qualification training or Polish language classes paid by the employer.

The help will be long-term so that families can feel safe and stable. 💙💛

Our company is constantly growing and invites you to join its structures in the following areas - production (electrical installation, electronics), design (mechanics, automation engineers), IT (programmers, IT administrators), finance, accounting or marketing.

👉 If you have any questions or doubts, please  do not hesitate to contact us - our coordinator will answer every question:

Ireneusz Jawornicki, tel. +48 506 906 479

pomoc.dla.Ukrainy@ekoenergetyka.com.pl

War is always a tragedy for all citizens.

We are with all our heart with Ukraine and the Heroes of this country!

#standWithUkraine